вівторок, 15 жовтня 2013 р.

10 речей, які необхідно зробити в Ірландії


1 . Відвідати Скалу Кашел
Нехай назва не вводить вас в оману : йдеться не про скелі , а одному з мальовничих замків Ірландії. Приголомшлива фортеця гордовито височіє на вершині пагорба в графстві Тіпперері . У свій час вона була одночасно і резиденцією ірландських монархів , і релігійним центром країни : в її могутніх стінах проживали єпископи , а в далекому 5 столітті тут жив і проповідував сам Святий Патрік .





2.Послушать « трад »
Традиційна ірландська музика , відома під назвою « трад » - серце ірландських пабів ( а душа їх - пиво « Гіннес » , але про це далі ) . У якості центру ірландської музики виділяють Дулін - маленьке село в графстві Клейр - проте жваві виступи, в яких життєрадісна джига перемежовується з проникливими баладами , можна застати в будь-якому куточку країни.



3 . Побувати на Аранських островах
Три вапнякових освіти на західному узбережжі Ірландії формують ідилічні Аранские острова. Тут можна почути споконвічний ірландська мова , звучання і написи на якому лише підсилюють відчуття, що час тут зупинився багато століть тому. Інішмор - найбільший з островів - є домом знаменитого Дун- Енгус - стародавнього форту , що підноситься на скелястому скелі ; за однією з версій , зведений він був ще в Залізному столітті! Два острови поменше - Інішман і Інішер - відмінно підійдуть тим мандрівникам , які хочуть забратися подалі від протоптаних стежок.



4 . Розгадати таємниці стародавньої Ірландії
Заглянемо в далеке минуле і відвідаємо руїни стародавньої Ірландії. Найбільш вражаюче місце - комплекс Бру -на- Бойн в графстві Міт : некрополь , на території якого , крім іншого , знаходиться знаменитий курган Ньюгрейндж . Ця стародавня гробниця була зведена в період Кам'яного століття: вона старша за Стоунхендж і старше Єгипетських пірамід. Простір усередині кургану розташоване так , що в день зимового сонцестояння сюди проникають яскраві сонячні промені , створюючи дивовижне освітлення . Втім , у будь-який інший день року це місце також заслуговує відвідування .



5 . Прогулятися Стежкою велетнів
Протягнулася уздовж кордону з Північною Ірландією , Стежка велетнів здається частиною якоїсь паралельної всесвіту. Шестикутні скелясті освіти , визирають над морськими водами - одне з найбільш примітних природних чудес країни. Це місце є частиною популярного пішохідного маршруту вздовж узбережжя Антрім , і, отже , кишить туристами , але все ж це геологічне диво коштує того , щоб трохи потіснитися в натовпі.



6 . Погуляти по півострову Дінгл
Півострів в графстві Керрі схожий на колаж , складений з листівок з мальовничими видами . В основі його приголомшливих пейзажів лежать піщані пляжі , блакитно -блакитні смуги океану , і, звичайно , Дінгл - чарівний містечко , на честь якого був названий півострів.



7 . Побувати на краю круч Мохера
При погляді на запаморочливі кручі в графстві Клейр у обережних мандрівників виникає закономірне питання : а де ж перила ? Підберіть до краю настільки близько , наскільки вам вистачить сміливості (але дотримуйтеся обережності - падіння людей тут траплялися !) - І ви будете нагороджені приголомшливими видами і прохолодними бризками Атлантики на ваших щоках .



8 . Повеселитися в Голуеї
Городок Голуей на західному узбережжі країни - відмінна вихідна точка для подорожі на Аранские острова і в коннемара . Але цілком ймовірно , що , потрапивши в це місто , ви і зовсім не захочете його покидати ! У студентському місті , наповненому молоддю , панує таке веселе пожвавлення , що навіть дублінці раз у раз роблять сюди нальоти по вихідних . Компактний містечко з брукованими вуличками фактично позбавлений яких або туристичних принад , але відсутність розкручених пам'яток лише додатково відтіняє його атмосферу. Під « словом » атмосфера , власне , маються на увазі паби. Вибирайте , що вам більше до душі: розчинитися в старомодному чарівливості пабів The Crane і Taaffe's або ж потусуватися в молодіжних Galwegians і The Blue Note .



9 . Перейнятися літературними традиціями
Англійці нерідко жартують над ірландцями через їх схильності до невгамовної балачках . Однак ірландці вміють не тільки тріщати без угаву , а й геніально працювати з пером і папером ( чого варті одні тільки чотири Нобелівських премії з літератури , отриманих ірландськими письменниками ) . Літературні традиції Ірландії беруть початок у Дубліні , зосередившись в красивій Старій бібліотеці коледжу Трініті . Там ви зможете своїми очима побачити одну з найдавніших рукописів світу: Келлська книгу. Якщо просте розглядання книг вас не надихає , то прямуйте до Дубліна 16 червня, коли вулиці наповнюються натовпами ірландців у костюмах вікторіанського періоду : у цей день тут проходить Блумсдей - фестиваль , присвячений превеликий літературному шедевру країни - « Уліссом ».



10 . Випити хорошу пінту
Пінта Гіннесса в Ірландії - це фактично окремий вид мистецтва , і навряд чи поїздку можна назвати повноцінною , якщо під час неї не була випита , щонайменше , одна пінта чорного пива. Знавці стверджують , що найкраще пиво в країні наливають у дублінському пабі Mulligan's , в Matt Molloy's в Вестпорті і в Séhán Ua Neáchtain у Голуеї . Намагайтеся уникати великих туристичних пабів , де пивну піну блюзнірськи прикрашають заїждженим трилисником , вимагаючи за це чи не подвійну плату.

Немає коментарів:

Дописати коментар