вівторок, 5 листопада 2013 р.

Справжній англійський сніданок і англійський чай


Англійський сніданок - це ще один типовий стереотип , який приходить в голову у зв'язку з поїздкою до Англії. На мою думку до поїздки в Англію англійський сніданок повинен був би включати вівсянку , тости з білого хліба і, звичайно , чашечку ароматного чаю англійського сніданку .


Виправдовуючи очікування туристів , справжній англійський сніданок є частиною англійських міст. Англійський сніданок вам запропонують у готелях , прилеглих кафе і ресторанах. Сніданки в Англії зовсім не схожі на прийняті в європейських країнах.
У Європі сніданок - це скоріше легка закуска , англійська ж сніданок не обмежується таким прийомом їжі. За столу англійці встають ситими і повністю готовими до цілого трудового дня . Сніданок по- англійськи - це аж ніяк не загальноприйняте " вівсянка , сер! " , А повноцінне харчування, що включає в себе смажені і жирні продукти.
Англійці беруть такі важкі продукти , як яйця , м'ясний бекон , смачні сосиски , гриби , консервовану квасолю , помідори , оладки з картоплі і обсмажують на грилі до отримання золотистої скоринки. У такому вигляді сніданок на великому блюді подається до столу. До цього додаються тости , вершкове масло , а також джем , напої - апельсиновий сік і каву.
А от чай однойменної назви англійський сніданок чай зазвичай в сніданок не входить. Його потрібно замовляти окремо .За вартістю справжнього англійського сніданку в Лондоні можна орієнтуватися на ціну в 4,99 фунта. Чай , зрозуміло , окремо , і варто 1,5-2 фунта.
Що таке справжній англійський чай ? В Англії чай п'ють з молоком ! Поки чай настоюється , в добре підігріті чашки наливають зігріте , але не кип'ячене молоко по 2-3 чайні ложки , а потім вже в молоко наливають чай.
Англійці чай п'ють три рази в день і в строго певний час : вранці за сніданком , в 13 годин за ланчем і в так званий " файв -о -клок " ( в 17 годин). Найулюбленіше чаювання - саме п'ятигодинне . В цей час зазвичай у кого-небудь будинку збираються старі друзі і приятелі .
З громадських місць чаювання поступово перемістилося в будинку , в сім'ї і стало улюбленим проведенням часу.Маючи 59 мільйонів чоловік населення , англійці щодня випивають 165 мільйонів кухлів чаю. 86 % кухлів чаю випивається саме вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар