неділя, 8 вересня 2013 р.

10 страв, які варто спробувати в Іспанії


1 . ПаельяКуди ж без неї ) Паелья - це страва з іспанського рису з шафраном і різними наповнювачами. Найчастіше в якості наповнювача виступають морепродукти або кролик. Однак є й змішана паелья ( з равликами , кроликом , куркою ) . Взагалі , з іспанською паельєю історія майже така ж , як і з пловом . Дуже багато різновидів . Кажуть , що існує близько 300 видів паельї .



 

2 . гаспачоБуває бобовим або томатним . Цей холодний суп відомий по всьому світу . До речі , цікавий факт , щоб ще більше остудити гаспачо , в нього іноді кладуть лід.

3 . чорізоЧорізо (або чорісо ) - це не окрема страва . Це просто сиров'ялена свиняча ковбаса з паприкою . У ковбаси вельми характерний червоний колір і її складно переплутати з якоюсь іншою . До речі , чорізо непогано привезти додому як гастрономічної сувеніра .

4 . тапасТапас - це загальна назва закусок, які подають до алкогольних напоїв . Із закусок тапас можна виділити фаршировані оливки , різного роду невеликі бутерброди або пиріжки. В Іспанії є спеціальні Тапас бари зі своїми фірмовими тапас . Так що багато іспанців люблять не засідати в одному закладі , а ходити з бару в бару , випиваючи і пробуючи різні закуски.

5 . ХамонСиров'ялена задня свиняча нога . Дуже смачна штука і вже широко відома . По крайней в більшості російських супермаркетах можна знайти справжній хамон . Хоча , звичайно ж найцікавіше його пробувати в Іспанії.

6 . чурросЗа смаком чуррос нагадують наші пампушки. Тільки їх не замикають у кільце. Чуррос їдять або з гарячим шоколадом або з чашкою кави на сніданок.

7 . СарсуелаЛюбителі морепродуктів будуть дуже задоволені. Сарсуела - це асорті морепродуктів: риби , молюсків , креветок і омарів , залите рибним бульйоном. Єдиним недоліком цієї страви є тільки його ціна )))

8 . Малагскій салатДуже популярний в Іспанії салат. Робиться з тріски , оливок , цибулі , картоплі і апельсина .

9 . ЕспетПо суті , Еспет - це риба на грилі. Найчастіше, це сардини , які обвалюють у солі і смажать на вугіллі на рожні .

10 . крему КаталанаНапевно один з найпопулярніших іспанських десертів. Крему Каталана - це солодке суфле з карамельною скоринкою. Батьківщина десерту , як і зрозуміло з назви , Каталонія . Але спробувати його можна в будь-якій частині Іспанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар