неділя, 22 вересня 2013 р.

Які фрукти варто спробувати, приїжджаючи в Таїланд?


Таїланд - країна , яка приваблює туристів не тільки красивими пляжами , але й екзотичними фруктами. І не варто думати , що тут виростають тільки такі відомі плоди , як банани , манго , ананаси. Асортимент фруктів у Таїланді більше широкий. Але перш ніж перерахувати деякі з плодів , хотілося б дати невелику пораду : не треба пробувати всіх їх всі разом.

Якщо ви захочете спробувати таїландські фрукти , то краще всього купувати їх на ринках , якими користується місцеве населення. Тут вони набагато дешевше. У тому ж випадку , коли ви не бажаєте вступати в ближчий контакт з тайцями , то приходьте в ті місця , які призначені для гостей- туристів. У Паттайя є кілька великих місць , де продаються фрукти - це центр міста (орієнтир : Mike Shopping Mall ) і Джомтьен (орієнтир : готель Thani ) .

Цукрове яблуко - фрукт зеленого кольору, що має горбисту шкірку . Щоб не помилитися при купівлі , вибирайте такий плід , який на дотик м'який. Шкірку яблука нескладно розламати руками. У плоду з'їдається м'якоть. Можна зробити відвар з його листя . Його використовують як тонізуючий і жарознижуючий засіб. На ринку цукрове яблуко зустрічається з початку літа по початок осені .

Карамбола - тропічні фрукт Таїланду , що зовні нагадує зірку. Продається ця « зірка» з жовтня по грудень. Карамбола жовтого кольору. Вона насичена вітаміном С. Фрукт не потребує очищення , досить зрізати ребра і порізати його на скибочки . Чи не зріла карамбола коричневого кольору , а дозріла - жовтого.

Танжерин дуже схожий на мандарин , його навіть називають тайським мандарином . Правда він трохи менше і у нього більш тонка шкірка . Стиглий фрукт зеленого кольору. Якщо ви його вирішили купити , пощупайте сам фрукт . Він не повинен бути м'яким. Це скаже про те , що він скоро зіпсується. Необов'язково купувати фрукт , щоб спробувати його на смак. У Таїланді колом стоять продавці , які торгують свіжовичавленим соком танжерина . Цей плід тут зустрічається цілий рік.

Папайя має схожі смакові якості з відомої нам динею . М'якоть цієї плоду помаранчевого кольору. У центрі папайї багато темних насіннячок . Зрілий плід жовтого кольору. Папайю їдять також як і диню : розрізають на часточки і прибирають насіння . У ній багато вітамінів (А і С) і мінералів (залізо , фосфор , ензим папаїну , бета - каротин) . На місцевому ринку папайя продається цілий рік.

Лонган - коричневий круглий плід невеликого розміру. Цей фрукт в Таїланді ще називають «око дракона» - всередині плоду велика чорна кісточка , оточена соковитою білою м'якоттю . У ньому містяться біокіслоти , які корисні для шкіри. Також він багатий залізом , кальцієм , фосфором і вітаміном С. Щоб поїсти лонган , досить просто розірвати його шкірку .

Немає коментарів:

Дописати коментар