пʼятниця, 27 вересня 2013 р.

10 реальних місць, більше схожих на нічні кошмари


Ці місця абсолютно реальні, і більшість з них з'явилося на нашій планеті без втручання людини. Пропонуємо вашій увазі підбірку сюрреалістичних пейзажів, моторошних природних явищ і бездонних озер, що таять у своїх глибинах щось по-справжньому страшне ...

 1 . Лагуна Трук


Лагуна Трук знаходиться біля берегів Мікронезії , де в глибині найчистіших тропічних вод ховається одне з найбільших кладовищ кораблів у світі. У розпал Другої світової війни в лагуні розташовувалася штаб -квартира Японії - один з найважливіших опорних пунктів аж до лютого 1944-ого року , коли американські війська перейшли в наступ. Тоді тут було потоплено більш 60-ти кораблів і 275 -ти літаків.
Лагуна оточена грядою коралових рифів , що захищають її від бур у відкритому океані , так що більшість судів збереглося на диво добре . На палубах і в трюмах можна побачити розірвалися бомби , коробки зі спорядженням і людські скелети . Відвідати кладовище кораблів може будь дайвер , що ризикнув кинути виклик місцевим акулам .
2 . Двері в пекло



Дерваза - це невеличке село в 350 чоловік на півночі Туркменістану , розташована в центрі пустелі . Дерваза не користується великою популярністю у туристів , і чарівності їй не додає знаходиться тут « Двері в пекло » - отвір в землі приблизно 60 м у діаметрі , на дні якого протягом ось вже 40 років горить вогонь.
У 1971 -му році група радянських геологів у пошуках нафти натрапила на підземну каверну , земля осіла і утворилася велика діра , наповнена газом , куди провалилася бурова вишка і все обладнання . Геологи прийняли рішення підпалити газ , щоб газ якнайшвидше вийшов назовні. Передбачалося , що пожежа згасне через кілька днів. Газ , звичайно , загорівся , але так і не погас . До цих пір.
3 . Афарской улоговина



Уявіть собі місце , де земля під ногами знаходиться в постійному русі , прірви з'являються з нізвідки , а тверда грунт може зникнути під ніг у будь-який момент . Представили ? Ласкаво просимо до Афарской улоговину в східній частині Африки - одне з двох місць на планеті , де серединно - океанічний хребет виходить на сушу. Як випливає з назви , океанічні хребти зазвичай знаходяться в океані - це місце , де зустрічаються дві тектонічні плити і відбувається найсильніша геологічна активність.
У 2005 -му році в Афарской улоговині було 165 землетрусів приблизно 3,9 балів , а хвилювання « легше» відбуваються тут практично безперервно , і є думка , що все це закінчиться відділенням Сомалійського півострова від континенту.
4 . Кар'єр «Закритий Ходж»



Прямо в серце Великобританії знаходиться один з найстрашніших об'єктів , з коли-небудь створених природою. «Закритий Ходж » - це старий сланцевий кар'єр з мережею печер , до яких можна добратися тільки через підводні ходи.
У 2011 -му році фотограф Пітер Бардслі помітив щось вражаюче: коли вода спокійна , надводна частина печер та їх відображення стають схожими на людський череп. Незважаючи на страшну славу і вічний холод ( в середньому 6 ° С) , оповита туманом печера щороку приваблює безліч дайверів.
5 . Намаскар



Намаскар - регіон в Ісландії , розташований біля основи вулкана Наумафьятль - одного з багатьох вулканів в цій області. Насправді , весь цей регіон є гарячою точкою геотермальної активності , і створює один з найпохмуріших і тривожних пейзажів на планеті.
Земля тут поцяткована сольфаратамі - басейнами киплячій бруду глибиною від одного до десяти метрів. Між сульфаратамі то й справа вириваються з-під землі фонтани сірки , пари та вулканічних газів , завдяки чому над регіоном постійно висить серпанок .
Кипляча , що виходить пором земля в поєднанні з повною відсутністю рослинності робить Намаскар схожим на якийсь неземний пейзаж , а регіон своїм виглядом явно виправдовує прізвисько « Ворота в Вальгаллу ».
6 . Цінжі -дю - Бемараха



Національний парк на Мадагаскарі - одне з найбільш дивних місць , які тільки можна уявити. Він весь складається з голчастих кам'яних шпилів до 120 -ти метрів заввишки - гострі кам'яні стовпи утворилися під впливом вапнякової ерозії. Тут водяться сотні видів тварин і рослин , які не зустрічаються більше ніде на Землі.
Це місце виглядає досить моторошним , крім того , воно майже не досліджено - мало хто насмілювався заглибитися в кам'яний ліс. Один з журналістів « National Geographic » так описує свою подорож по парку : «Ми протискувалися крізь вузькі проходи , залишаючи на гострих каменях клаптики одягу. Ступати теж доводилося по гострих каменях , які протикали міцну підошву наскрізь . Чим далі ми йшли , тим гостріше ставали скелі ».
7 . Льодовик Періто -Морено



Патагонський льодовик на півдні Аргентини і Чилі - третій за величиною джерело прісної води на планеті площею майже 17 000 км ² , він живить ще 48 льодовиків поменше. Одним з них є льодовик Періто -Морено - похмура пустеля зі снігу та льоду , повільно рухається через озеро Аргентино .
Площа Періто -Морено - 250 км ² . Він ізольований від навколишнього світу масою високих крижаних піків і глибоких ярів. Як і всі інші льодовики , Періто -Морено існує в основному під водою , на глибині близько 170- ти метрів , а його мова виступає над поверхнею океану крижаною стіною висотою 74 м.
8 . Синє озеро



Синє озеро в Росії - це карстове озеро без видимих ​​струмків , що впадають у нього або беруть з нього початок. Зазвичай карстові озера живляться від мережі підземних печер і джерел , куди йде і надлишок води . Високий рівень сірководню надає озеру яскравий , що світиться блакитний колір , але тільки до тієї глибини , куди може дістати світло.
Озеро практично бездонне - за попередніми оцінками його глибина 250 м , підводний потік , що живить водойму , досі не виявлено .
Через системи підводних печер , найбільшою подібного роду у всьому світі, важко сказати , що являє собою дно озера насправді. Дослідники вважають , що під так званим дном ховаються інші печери.
9 . печери Гомантонг



Ця система печер знаходиться в Малайзії і є відмінним домом для кажанів і дрібних птахів саланган . Вважається , що в печерах Гомантонг мешкає більше двох мільйонів кажанів. Враховуючи, в якому обмеженому просторі вони живуть , неважко зробити висновок , що стать печери покритий товстим шаром гуано близько метра заввишки.
Правда , щоб дістатися до гуано , вам доведеться спочатку пробитися через шар тарганів , які живуть в цих печерах і харчуються відходами життєдіяльності кажанів. Вони аж кишать на підлозі і на стінах. Серед комах іноді зустрічаються пацюки , білі печерні краби і тисячі гігантських павукоподібних длінноножек .
10 . Національний парк Мадіді



Це один з найнебезпечніших регіонів світу , який займає велику частину території між Андами і рікою Туйчієв . Особливість парку в тому , що в ньому небезпечно буквально все - навіть від зіткнень з рослинами і дрібними комахами на шкірі виступає висип . У 1999 -му році фотограф Жоель Сарторі провів у парку місяць і став свідком жахливих явищ , звичайних для цього місця. Наприклад , личинки мух і оводів живуть під шкірою людей і тварин , а залишають тіло вже повноцінними дорослими особинами. Паразитують у людині не тільки личинки - черв'яки з легкістю можуть проникнути в шлунок і почати пожирати його зсередини. А варто вам зазіватися , як дикі тварини розірвуть вас на частини .

Немає коментарів:

Дописати коментар