субота, 7 вересня 2013 р.

Тиша скандального Амстердама

У цього міста дуже гучна слава . Європейська цивілізована країна , в центрі якої дозволені наркотики , проституція , гомосексуальні шлюби . Хто не був там , думає , що це найжахливіший і брудне місто , а між тим це одне з найбільш спокійних місць , де хочеться затриматися подовше . Тут немає нічого «занадто» . Сонце сильно не пече , повітря - прозорий , морозів не буває . По воді численних каналів розбігається неяскраве світло , що відбивається від стін будинків. Амстердам у нас асоціюється з червоним кольором через негативною слави кварталу Червоних ліхтарів. Але , насправді , головні кольори міста - сірий і жовтий , рідкісне і бездоганне поєднання . І символ Амстердама зовсім не тюльпан , а зачаровує соняшник. Він є скрізь на малюнках і стінах будинків , на квіткових і блошиних ринках , на підвіконнях і у вазах .


Щоб відчути принадність Амстердама , досить прогулятися по тихих вуличках раннім недільним ранком , коли тишу пронизує тільки звук дзвенячих дзвонів. Щільні і опущені штори ви знайдете тільки в кварталі Червоних ліхтарів , а в простих районах на вікна будинків не прийнято вішати фіранки або жалюзі . Цікаво , але багато корінні жителі воліють жити на баржах , які можна на власні очі розглянути на каналі Сінгел . Побудовані в стилі кантрі або на китайський манер , вони заворожують своїм незліченною кількістю . Окреме слово треба дати кудлатим і пухнастим котячим створінням , яких в Амстердамі превелика безліч .
Будь-яка доріжка рано чи пізно доведе вас до району дев'яти вуличок поблизу каналу Херенграхт . Звідси легко дістатися до точки , де зливаються знамениті міські канали. Район буквально напханий дизайнерськими бутиками та антикварними крамницями . А що тут відбувається в неділю на невеликих базарчиках ! Мабуть , більше ніде не зустріти стільки екстравагантних особистостей відразу. А ще голландці дивно добре готують Харінга , місцеву оселедчик слабкого засолу . Цю смакоту можна захопити додому в якості ласого сувеніра . Стандартний амстердамський раціон харчування включає всюдисущі бутерброди , м'ясо і смажену картоплю .
Любителі «легкої» травички можуть покурити її в особливих кафе- шопах. Подібні містечка є в червоному кварталі , і вони складаються на контролі у влади міста . Символом усіх свят визнана площа Дам . Якщо ви потрапляєте в Амстердам всього на пару днів , ви все одно застанете небудь фестиваль , яскраву ходу або рок -концерт. Під вікнами мерії , всім політикам на зло , городяни влаштовують гулянки та свята .

Немає коментарів:

Дописати коментар