понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Топ-10 місць для дайвінгу в світі


В результаті опитування дайверів з усього світу був сформульований список найбільш мальовничих місць для пірнання .


10 . Сіміланскіе островаСіміланскіе острова в західній частині Андаманського моря вважаються кращим місцем для дайвінгу в Таїланді. Архіпелаг складається з 9 островів з білим піском , покритих тропічними джунглями. Є 2 варіанти занурення: східна сторона - пологі коралові рифи , а західна сторона - масивні гранітні валуни , вкриті коралами . Глибина може варіюватися від 15 до 40- ка метрів . Читайте також про найкрасивіших островах Таїланду в окремій збірці , там теж є дуже гарні місця для того , щоб попірнати .
9 . Мальдівські рифиМальдіви відомі в усьому світі , завдяки своїм розкішним курортам , але крім райських вілл , це місце приваблює туристів за рахунок кращих місць для дайвінгу. Мальдівські рифи - місце проживання безлічі красивих риб. Дайвери з усього світу з'їжджаються сюди , щоб зануритися в красу підводного світу .
8 . острів БунакенОстрів, розташований на півночі Індонезії - прекрасне місце для підводного плавання . Кращий час для дайвінгу в Бунакен - період між квітнем і листопадом , хоча дайвінг не обмежений тут і в інший час. Дайвери можуть побачити більше 70 % риб, що мешкають в цій частині Тихого океану. Це досить багато для одного занурення .
7 . Велика Блакитна Діра .- Головна визначна пам'ятка в Белізі . Місце було створено в результаті розпаду вапнякової печери тисячі років тому. Дайвери можуть побачити тут безліч видів риб, у тому числі , рибу -ангела .
6 . Кокосові островиКокосові острови знаходиться приблизно в 300 милях від тихоокеанського узбережжя Коста -Ріки . Ці острови укриті джунглями і в основному нежилі , тому заняття дайвінгом тут дуже затребуване . У тутешніх водах водяться китові акули , риба- молот і білі акули , зустрічаються також манати і тунець .
5 . острів СпідняРозташований на східному узбережжі Малайзії Борнео , Спідня - легендарне місце для досвідчених дайверів. Водні простори повні екзотичних видів риб , включаючи райдужних рифових риб , морських черепах акул і риб - молотів . У день тут дозволено не більше 120 занурень , які суворо контролюються. Якщо вам вдасться отримати дозвіл на занурення в тутешніх місцях , ви отримаєте незабутні враження від побаченого.
4 . архіпелаг ПалауПрекрасне місце для дайвінгу в Мікронезії . Це місце , де дайвінг тісно переплітається з історією та археологією . На цій території під час II Світової Війни було безліч корабельних аварій.
3 . Острови Дарвін і ВольфГалапагоські острови є другим за величиною морським заповідником у світі , з територією близько 70.000 квадратних кілометрів. На відміну від більшості популярних дайвінг напрямків , рифи не є головною визначною пам'яткою на Галапагоських островах. Замість цього , великий пам'яткою тут є саме достаток морський життя.
2 . Рифи Червоного моряЧервоне море є одним з найкрасивіших місць в світі для дайвінгу. Води червоного моря вражають своєю прозорістю . Тут можна побачити красиві екзотичні морські пейзажі . Коралові рифи служать надійним домом для безлічі різних морських істот.
1 . Великий Бар'єрний Риф .Великий Бар'єрний Риф є одним з найпопулярніших дайвінг- напрямків у світі. Це найбільша система коралових рифів у світі , протяжністю більше 3000 кілометрів. Це єдині рифи на Землі , які можна побачити з космосу. Великий Бар'єрний Риф також має безліч диких тварин і екзотичних риб , включаючи зелених морських черепах , дельфінів , горбатих китів і риб - клоунів.

Немає коментарів:

Дописати коментар