субота, 19 жовтня 2013 р.

Split Apple Rock


Split Apple Rock  - це одне з найромантичніших місце в Тихому океані , в Національному парку Абеля Тасмана , відкритому цілий рік.


У новозеландських аборигенів племені маорі існує легенда про походження кам'яного « фрукта » - це символ не реалізованої любові простого рибалки і красуні - доньки одного з місцевих богів.
Божок нібито поставив нездійсненну умову для небажаного шлюбу : він міг здійснитися тільки після того , як молоді скріплять дві половинки кам'яного яблука. Як можна здогадатися по фото , молодим не вдалося впоратися із завданням. Це всього лише романтична легенда , але немає ніяких інших пояснень , звідки на узбережжі Тасманового моря взялася одиночна гранітна брила майже ідеальною кулястої форми з ідеально правильним розломом і діаметром більше 6 метрів.
Як не дивно , більшість відвідувачів Split Apple , Рок - це новозеландці ( хоча їм , здавалося б , скеля мала давно набриднути ) . Секрет простий : незважаючи на легенду , «яблуко» - найпопулярніше у країні місце для весільних фотосесій.


Немає коментарів:

Дописати коментар