четвер, 3 жовтня 2013 р.

Тропа смерти


Хуашань ( буквально «велика західна гора») - одна з п'яти Священних Гор даосизму в Китаї. Саме тут знаходиться « стежка смерті », зроблена з вузьких дощок , що висять над бездонною прірвою , без поручнів і огорож .
Хуашань - це священна китайська гора , що об'єднала п'ять вершин , що мають форму пелюстки , і розташована недалеко від міста Сіань в провінції Шеньсі. Найвищим є Південний пік ( 2 155 метрів). Тут прокладено чимало захоплюючих туристичних маршрутів , серед них є і підйоми на канатній дорозі , і піші сходження. Допитливі мандрівники при бажанні можуть дістатися до кожного з п'яти піків Хуашань - Південного , Північного , Західного , Східного і Центрального .
Але є і такий туристичний маршрут , який здатний довести найбільш вразливих туристів до непритомного стану - це перехід від Північної вершини Хуашань до Південної . Деякі подорожні , зробивши перший крок , буквально каменеют від жаху. І в цьому немає нічого дивного. Цю дорогу , прокладену уздовж прямовисних вертикальних скель , не даремно називають стежкою смерті - зірватися з вузьких дощок у бездонну прірву означало б вірну загибель , але потік туристів, які прагнуть здійснити ризиковане сходження , що не рідшає . Подорожні ступають на прибиті над безоднею дошки і рухаються до вершини в обнімку зі скелею або тримаючись за міцно припаяні до кам'яної стіни ланцюга. Ніяких поручнів і огорож - тільки ви , шалений вітер , і сотні метрів під ногами. Звичайно , якась ніяка страховка присутній - на всіх сміливців надягають пояс з тросом і карабіном на ньому , щоб можна було чіплятися за страхувальний канат , протягнутий уздовж всього маршруту . Але треба пам'ятати , що і страховку , і саму стежку робили в Китаї. Нагородою відважним туристам стане не тільки чудова панорама, що відкривається з Південною вершини - найвищою з усіх п'яти « пелюсток » квітки Хуашань , але і цілий букет бурхливих емоцій , які відчувають здолали підйом подорожні.
Звістка про те , що сходження по найнебезпечнішої стежці - не односторонній маршрут , а дорога в обидва кінці , звучить для багатьох туристів як грім серед ясного неба , але спуск , як правило , дається вже легше.





Немає коментарів:

Дописати коментар