неділя, 13 жовтня 2013 р.

11 речей, які потрібно зробити в Бангкоку


Бангкок - величезний мегаполіс і серці Південно -Східної Азії , де на жарких вулицях сучасні хмарочоси сусідять з дерев'яними халупами , серед бетонних споруд виблискують своїм убранням буддистські храми , а вируюча життя не затихає ні на хвилину в будь-який час доби. Це місто мало кого залишає байдужим: одні назавжди закохуються в його неповторний колорит , жвавість і екзотику , інших він шокує величезними відстанями , суєтою і безсторонніми контрастами . Однак , якщо ви вибрали напрямком свого наступного подорожі Таїланд , то навряд чи ви уникнете відвідування його столиці . Оглянути разом гігантський місто з населенням понад 12 мільйонів чоловік у вас , звичайно, не вийде , проте виділити найцікавіші пункти туристичної програми все-таки можна .


1 . Обійти палацовий комплекс
Минути Великий Королівський палац у тайській столиці вам навряд чи вдасться: тут сходяться всі туристичні стежки міста. Королівська родина тут , правда , більше не живе ( важкувато б їм довелося в палаці , щодня відвідують тисячі туристів ) , але найважливіші церемонії країни проводяться саме в цих білосніжних стінах. На території комплексу розміром в 218 тисяч квадратних метрів помістився не тільки , власне , сам палац , а й найважливіші для буддистів храми та музеї. Розкіш тутешнього оздоблення вражає західну фантазію : тут задіяно тільки справжнє золото і справжні коштовні камені!
2 . Купити оберемки троянд на квітковому ринку
Звикли до високих цін на квіти в Росії? Готуйтеся до приємного культурного шоку : у Бангкоку можна засипати свою другу половину горами квітів , майже не зачепивши при цьому свій бюджет. На квітковому ринку Пак Клонг Талад можна купити букет з 50 троянд за 30 бат ( 1 бат = 1 рубль) , а оберемки шикарних орхідей - за 300 . Правда , красивого оформлення чекати не слід : вся ця розкіш загорнута в прості газети і поліетилен . Але запахи , що огорнули прилавки квіткового ринку , з лишком переб'ють брак флористичних талантів у місцевих торговців .
3 . Влаштувати дешевий шопінг на ринку Чатучак ...
Ринок вихідного дня Чатучак встановив рекорд як найбільший речовий ринок у світі! У суботу та неділю на просторі поруч зі станцією Mo Chit відкривається більше 6000 магазинчиків і лавок . Тут можна купити , без перебільшення , все: сукні за 50 бат і джинси за 300 , копії айфонів , відрізнити від справжніх , химерний антикваріат , пухнастих кошенят , тайський шовк , старі книги , екзотичні кімнатні рослини і тисячі дрібничок , про призначення яких залишається тільки здогадуватися . Прямо тут можна і поласувати класичної тайської кухнею і послухати вуличних музикантів. Головне - стежити за своїми речами : тут орудує чимало вмілих рук , готових нишком позбавити вас від вмісту ваших кишень.
4 . ... І дорогою - на Сіам- Сквер
Бангкок - місто сучасне . Тут є не тільки східні ринки , а й розкішні торгові центри з магазинами світових брендів і якісною їжею в фуд - кортах . Модний столичний шопінг зосередився в районі Сіам- Сквер у самому центрі міста: тут сяють своїми начищеними вітринами величезні моли , королем яких по праву вважається Siam Paragon . На 10ти поверхах цієї мрії шопоголіка вмістилися не тільки магазини кращих світових марок , але і знаменитий океанаріум « Siam Ocean World » , так що заглянути сюди варто не тільки заради дорогих покупок.
5 . Пуститися по місту вплав
Бангкок іноді називають « Східною Венецією » : місто поцяткована система водних каналів , артерією яких є річка Чао Прайя . Тут , у кромки води , йде зовсім інше життя , ніж серед кам'яних заростей хмарочосів : кріпляться на палях старі дерев'яні халупи , на дошках причалів відпочивають величезні ящірки , азіатські жінки перуть білизну прямо в каламутній воді , тут же з веселими криками купаються їхні діти ... Водну прогулянку можна здійснити , заплативши одному з численних човнярів . Найекономнішим підійде інший варіант: сісти на громадський річковий трамвайчик , поїздка на якому коштує всього 10 бат !
6 . Відпочити на травичці в парку Люмпіні
Зелений оазис в центрі Бангкока , Люмпіні щодня притягує на свої галявини сотні городян. Тут , біля симпатичного прудика , можна дати відпочинок ногам , паралельно спостерігаючи за життям мешканців столиці: за спортивними пенсіонерами , скромними парочками і веселими студентськими компаніями. Ще тут можна приєднатися до громадської зарядці , побігати по доріжках або позайматися йогою в тіні пальм. Головне - не боятися одвічних мешканців парку : величезних варанів , ліниво плазунів по травичці прямо серед відпочиваючих. Вони не агресивні , але підходити до них дуже близько теж не варто: хіба мало .
7 . Забратися на висоту
У місті , щільно засадженому хмарочосами , гріх не побувати на одній з вершин і не помилуватися вогнями мегаполіса з висоти. Найзнаменитіша оглядова точка Бангкока - це , звичайно ж , обертається майданчик на 84 поверсі готелю Bayoke Sky , звідки в нічний час відкривається просто шикарний вид на місто. Вхід - 300-400 бат. Альтернативний варіант насолодитися урбаністичними пейзажами - посидіти у висотному барі : наприклад , в « Red Sky » на 55 поверсі « Centara Grand » або в « Skybar » у State Tower на Шіло .
8 . Побачити буддистські святині
У Храмі Смарагдового Будди зберігається легендарна статуетка Будди з зеленого жадеита - одне з найбільш шанованих зображень Будди в світі ; в Храмі Золотого Будди можна подивуватися статуї вагою в 5,5 тонн , виконаному з чистого золота ; Храм Лежачого Будди відвідувачів чекає 45- метрова статуя Будди , що досяг Нірвани . Всього в тайській столиці налічується близько 400 храмів , а під час прогулянок по місту ви всюди будете зустрічати ченців у помаранчевих робах , так що свої пізнання в області буддизму ви , в будь-якому випадку , підтягнете .
9 . Погуляти по Каосан - роад
Ви дізнаєтеся цю вулицю , якщо вам доводилося дивитися фільм « Пляж» : тут , серед скупчення дешевих гест - хаузів , барів і натовпів мандрівників , починається його дію. «Туристичне гетто» - так описують це місце багато путівники. Днем мандрівники закуповуються тут дешевим одягом і тайськими сувенірами , шукають житло (готелі на Каосан -роуд - найдешевші в місті) , набивають татуювання та плетуть дреди у місцевих майстрів , купують фальшиві документи , дегустують дешеву вуличну їжу . Вночі музика в барах включається на повну гучність , і мостові вулиці перетворюються на людний танцпол. Якщо ви звикли до пакетних турам , хорошим готелям, якісним ресторанам і чінним доглянутим вуличках , то Каосан і його мешканці можуть вас відверто шокувати , але якщо вам не чужий дух вільних подорожей, то відвідати цю вулицю варто: тут перетинаються маршрути всіх , хто самостійно досліджує південно-Східну Азію.
10 . Переглянути тайський бокс на стадіоні Ратчадамноен
Тайський бокс , або « муай тай » - дисципліна не для слабкодухих. Тут , на відміну від західного боксу , в хід йдуть не тільки кулаки , але і коліна , й лікті . Перед початком бою спортсмени обов'язково медитують , а саме змагання проходить під етнічну музику. Одна з найзнаменитіших майданчиків тайського боксу у Бангкоку - стадіон Ратчадамноен . Бої тут проходять по понеділках , середах , четвергах і неділях після 18.30.
11 . Відвідати злачний квартал Патпонг
Начулися про Таїланді як про центр світового секс- туризму? Взагалі-то, країна славиться не одними лише гоу- гоу барами та дівчатами легкої поведінки (і не тільки дівчатами !) . Однак квартал Патпонг знаменитий, в першу чергу , саме цим : тут , серед вогнів неонових вивісок , вночі кипить сама, що ні на є , розгульне життя . На барних стійках витанцьовують доступні тайські красуні , з чоловіками - туристами відчайдушно заграють трансвестити в блискітках , а численні зазивали норовлять затягнути вас на секс -шоу , де в інтимному напівтемряві відбуваються дії , які краще не описувати на порталі з невстановленими віковими обмеженнями. Якщо ви і не шукаєте еротичних пригод , разок пройтися по нічному Патпонга все одно варто : нехай для деяких це не сама уважати сторона Таїланду , все-таки , це одна з невід'ємних частин місцевої туристичної програми .

Немає коментарів:

Дописати коментар