субота, 12 жовтня 2013 р.

Коринфський канал в Греції


Коринфський канал, що з'єднує Пелопонес з материковою Грецією - одна з головних визначних пам'яток країни. Побудований в XIX в . французами за замовленням грецької держави , щорічно по ньому переміщують близько 15 000 суден і перевозиться до 7 млн.тонн вантажів (рух суден по каналу поперемінно одностороннє ) .


Пропорції (ширина 23 м , висота до урізу води 90 м , довжина 6 км ) роблять канал схожим на глибоководний каньйон , його стіни вечорами підсвічені. Основні автомобільні дороги перетинають канал по двох мостах . На мосту нової швидкісної автостради зупинитися і помилуватися каналом можна. Для цієї мети найбільше підходить міст старої дороги на Коринф - поворот Лутракі - Коринф з нового шосе. Там є парковка , від якої можна пройти до хиткому над прірвою мосту .



Всі рейсові автобуси, що йдуть на Пелопоннес і в західну Грецію , слідують по старій дорозі і роблять зупинку біля каналу. Часу вийти і оглянути пам'ятку не вистачає , але можна залишитися і спробувати мережу на наступний автобус .

Немає коментарів:

Дописати коментар